Guilford Sound

"Made in Vermont"

Guilford Sound Floorplan

Select a viewpoint below to check out the studio
Close Floorplan

Overview

Guilford Sound was designed as a residential recording get-away for those looking to work on their craft in a high-end facility surrounded by the natural beauty of the southern Vermont woodlands. 

Acoustically designed by Francis Manzella, Guilford Sound sports a spacious 500+ square foot control room which houses a 64 input API Legacy console with an integrated 12 channel Neve Melbourn (both fitted with Flying Faders), and a long list of modern and vintage microphones, gear and instruments. The studio also features a lounge, two bathrooms (one with a shower and both fitted with microphone tie lines), a chef's kitchen and a large deck overlooking the Vermont woodlands.

There are two housing options: The Earth House, a modern, five-suite, six-bath housing facility built directly into the Vermont landscape that sleeps up to ten, and during the warmer months, the Ashworth House, a three-season, five-bedroom restored historic farmhouse. 

Guilford Sound has made a concerted effort toward energy efficient building to lessen our footprint. The studio features a 12 kilowatt photovoltaic solar array system for efficiency and six ground-source heat pumps for air conditioning. Both the studio and the Earth House were eco-sited to allow nature to aid in saving energy, and feature high-performance windows, radiant heat and LED lighting throughout. The Earth house was designed to meet International PassiveHaus standards and to acheive LEED gold certification, and is built into the south-facing hillside and topped with a living roof.

Though the housing compound is just a quick walk through the woods from the studio, all three facilities are linked and surrounded by miles of maintained trails that can be enjoyed year round.